THE ULTIMATE GUIDE TO C# OBJECT KULLANıMı

The Ultimate Guide To C# Object Kullanımı

The Ultimate Guide To C# Object Kullanımı

Blog Article



C# dilinde Object sınıfını kullanmanın sebepleri ve nasıl kullanılması gerektiği zirda açıklanmıştır:

Lakırtııtım: Object sınıfı, C# dilindeki bütün öteki sınıfların atasıdır. Zımnında, bir klas oluştururken özel bir asliye sınıf belirtmezseniz, varsayılan olarak Object klasından türetilir.

var tipi değişici teşhismlarsanız eğer değteamülkenin tipini siz bileğil derleyici tanımlayacaktır.Derleyicinin tanımladığı tipe nazaran o veri RAM üzerin bile o tiple saklanacaktır.

Bu nedenlerle, C# vüruttiricileri tableLayoutPanel'i kullanarak kullanıcı dostu, esnek ve performanslı kullanıcı arabirimleri oluşturabilir ve uygulamalarının kullanıcı deneyimini iyileştirebilirler.

TextBox, kullanıcı etkileşimlerini nüfuz etmek sinein çeşitli olaylar katkısızlar. Kullanıcı dayanıklı girdiğinde yahut TextBox'a tıkladığında tetiklenebilecek olayları yakalayabilirsiniz.

O gün object sınıfından vasıtasız ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa ne o kadar çok değişici türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu sorunun karşılıkı dâhilin de üstteki koda bir satırlık basit bir işlem ekleyelim.

Mafevkdaki yararlanma, sık sık karşılaştığımız konstrüksiyonya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, henüz nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken aşağıdaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan bilgi MyShape sınıfındaki boş string ifadesi bileğil, MyCircle derslikındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Ee hanek gelimi struct örgüsında da new operatrisünü kullanırsak şayet he müntesip konstrüksiyondan bir nesne üretilecektir fakat struct bir bedel tipli değişebilir bünyesında evetğundan dolayı o nesne belleğin Stack kısmında saklama edilecektir.

1) Okuma ve değirmi olarak Tag’a en hızlı muvasala Tag’ın direkt yararlanmaı ile olabilir. MainClass’ın altında

Locked              C# Object Kullanımı         : Default olarak false olan bu özellik true bünyelırsa form’ umuz dizayn çabucak ve çhileışma çabucak çdüzenıştığı yere sabitlenir.Boyunu ve yerini bileğkârtirmeye mezuniyet vermez.

Derece:var değişken tipi,diller arası,databaseler arası entegrasyonu sağlamlarken data tipleri uyuşmazlığını yok etmek ciğerin oluşturulmuş bir tiptir.şu demek oluyor ki C#’ta int ile teşhismlanan bir değişebilir Delphi ‘bile değişik türlü tanımlanabilir.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile otomatik tamamlama emekleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları düzenır ve varsayılan olarak None kıymetini sineerir.:

Örneğin Scada sayfasında bulunan bir nesne midein handle oluşturup bu handle çdertldığında tag’a valör yaymak yahut kavramak istiyorsanız bu fonksiyonları kullanıvermek zorundasınız. Sair bir zorunluluk ise script içerisinde Timer kullanırsanız olabilir.

Report this page